Voor 4 personen
- Snijd de pompoen in blokjes, nadat je de zaden hebt verwijderd. De schil mag eraf, maar hoeft niet.
- Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak de ui 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de paprika en chorizo toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de pompoen,tomaten, kruiden en zout toe en bak op middelhoog vuur nog 3 minuten.
- Plaats de deksel op de pan en stoof in ca. 15 minuten gaar. Schep zo nu en dan om .Breng eventueel nog verder op smaak met chilipoeder en zout.
- Voeg de kidneybonen toe en laat meestoven tot alles goed warm is.
Serveer met witte rijst of warme tortillawraps.
Het was een lekker chili-tje, en weer eens wat anders dan de geijkte versie.
Het was een lekker chili-tje, en weer eens wat anders dan de geijkte versie.
Bron: aangepast recept uit het C1000 tijdschrift.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten