Voor 4 personen:
- 4 kipfilets zonder vel
- 1 tl gemalen komijn
- 1 eetl. olijfolie
- 1 ui, in dunne ringen
- 400 g blik cherry tomaten
- 2 eetlepels harissa pasta (ik gebruikte 1 eetlepel.)
- 1 eetl. heldere honing
- 2 medium courgettes, in dikkere schijven
- 1 blik kikkererwten, 400 g, uitgelekt en afgespoeld
- zout en zwarte peper naar smaak
- 250 ml water
- Kruid de kipfilets met de komijn en veel versgemalen zwarte peper. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de kip met de uien, 4 minuten.
- Draai de filets om en bak nog 3 minuten. Roer ondertussen de ui regelmatig.
- Doe de tomaten en 250 ml water, de harissa, honing, courgettes en kikkererwten erbij.
- Breng aan de kook en laat in ongeveer 15 minuten op niet te hoog vuur sudderen totdat de kip gaar en de saus lichtgebonden is.Voeg zout naar smaak toe.
Bron: GoodFood magazine
Een gemakkelijk, lekker en slank recept met flink wat groenten erin, en je hebt maar 1 (grote) pan nodig!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten