Dit gerecht is een van de vele versies van Dhansak, een Indiaas (Parsi )gerecht .
Deze versie is geschikt voor de slowcooker. Mocht je hem nog pittiger willen, neem dan een extra peper of voer de hoeveelheid chilipoeder op.
Voor 4 personen:
- 2 grote vastkokende aardappels, in stukken ter grote van een walnoot
- 4 kipfilets , in blokjes
- 175 gram rode linzen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui, gehakt
- 1 grote teen knoflook, geperst
- 1 dikke groene peper, ontdaan van zaad en gehakt (of een rode peper)
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 tl. kurkumapoeder
- 2 tl.gemalen komijn
- 1 tl. gemalen koriander
- 1/4 tl. gemalen kruidnagel
- 2 tl. garam masala
- 750 ml kokende kippenbouillon
- 2 eetl.maltazijn( ik gebruikte gewone azijn)
- 4 tomaten, ontveld en gehakt
- 1 tl. rietsuiker
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 eetl. gehakte koriander
Bereiding:
- Doe de aardappelen, kip en linzen in de slowcooker.Roer goed door elkaar.
- Verhit de olie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak, al roerend, 1 minuut.
- Roer de chilipeper en droge specerijen erbij en verhit dit al roerende nog 1 minuut.
- Voeg de resterende ingrediënten, behalve de gehakte koriander, toe en voeg zout en peper toe.Breng aan de kook en giet het in de slowcooker.Roer,dek af en kook op High 3-4 uur of Low, 6-8 uur totdat alles zacht is.
- Proef en voeg evt nog peper en zout toe.De saus moet gebonden, maar niet te dik zijn, voeg evt. extra kokend water toe.
- Serveer gegarneerd met koriander en (basmati)rijst.
Bron:slow cooking curry & spicedishes van Carolyn Humphries
Geen opmerkingen:
Een reactie posten