Voor 4 personen
- 2 el zonnebloemolie
- 2 rode uien, fijngehakt
- 1 rode peper, zonder zaad en in stukjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 stengel citroengras, buitenste bladeren verwijderd en binnenkant fijngesneden
- 200 g rode linzen, (geweekt, zie noot)) en gewassen
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 4 dl kokosmelk
- 9 dl water
- sap van 1 limoen
- 3 lente-uien, fijngehakt
- 20 g verse koriander, fijngehakt
- zout en gemalen zwarte peper
- Verhit de olie in een grote pan en voeg uien,chilipeper, knoflook en citroengras toe.Fruit alles 5 minuten, of tot de uien zacht, maar niet bruin zijn. Roer af en toe.
- Voeg de linzen en specerijen toe.Schenk kokosmelk en water erbij, roer goed.Breng het geheel al roerend aan de kook, verlaag de temperatuur en laat de soep 40-45 minuten sudderen , of tot de linzen zacht zijn.
- Roer het limoensap erdoor en voeg lente-uien en koriander toe; houd wat koriander achter voor de garnering.Breng op smaak en schenk de soep in voorverwarmde kommen.Strooi de koriander erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten