Voor 8 personen als bijgerecht, koud of warm geserveerd.
- 75 gram suiker
- 3 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 150 gram gedroogde appeltjes, in grove stukjes
- 200 g cranberry's
- 5 stevige handperen, geschild, klokhuis eruit en in stukjes
Bereiden: kan 2 dagen van te voren
Breng 200 ml water met de suiker, steranijs en kaneel aan de kook en laat de suiker oplossen.
Voeg de appeltjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de cranberry's toe en kook nog 8 minuten zacht.
Voeg de stukjes peer toe en kook in 8- 10 minuten tot compote.
Laat de compote afkoelen. Bewaar koel en goed afgesloten , of serveer warm.
Bron: Delicious Kerst 2009
Een feestelijke en erg lekkere compote. Als je van minder zoet houdt, pas dan de hoeveelheid suiker aan naar smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten