dinsdag 18 januari 2011

Penne met wortel-tomatensaus

Vandaag gekookt uit de Allerhande van AH..en zowaar..lekker door de combinatie van zoet en pittig!
Nodig voor 4 personen:

300 gram winterpeen, geschild en in kleine blokjes
3 eetl. olijfolie
2 zoete uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
300 g volkoren penne
1 blik tomatenblokjes van 400 gram
1/2 potje zongedroogde tomaten (= 150 gram), in reepjes

  1. Snij de wortels in kleine blokjes.Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortel, ui, knoflook en rode peper 10 minuten op laag vuur.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe aan het wortel-uimengsel. Laat nog een paar minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.Giet de pasta af en doe terug in de pan.Voeg de saus en zongedroogde tomaat toe aan de pasta en schep om.
  4. Serveer met geraspte belegen kaas.

1 opmerking:

  1. Het klinkt inderdaad erg lekker, zeker door het pittige van het pepertje!

    BeantwoordenVerwijderen