dinsdag 4 januari 2011

Couscous met Marokkaanse kip


In oktober al maakte ik dit gerecht, wat eigenlijk, na wat aanpassingen op het origineel, erg lekker gevonden werd hier in huis. Ik heb er toen geen foto van gemaakt, maar er is een foto te zien op de site van GoodFood. Zoals je in de commentaren kunt lezen, lijkt het bij velen niet op het gerecht op de foto, en is het gerecht een stuk natter.



  • 250g couscous , met 1 tl zout

  • schil en sap van 1 citroen

  • 1 tl. olijfolie

  • 1 eetlepel vloeibare honing

  • 4 kippenborsten , in grote repen gesneden, gekruid met peper en zout

  • 2 tl ras el hanout

  • 1 blik van 400g gehakte tomaten

  • 1 tablet kippenbouillon

  • 200g dunne sperziebonen of haricots verts, 5 minuten voorgekookt.


Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de bereiding van de couscous, en voeg dan de helft van het citroensap,- citroenschil en het zout toe aan het benodigde water daarvoor.


Verhit in een pan met anti-aanbaklaag de olie en bak hierin de kip, gekruid met peper en zout, en bedropen met de honing, tot hij goudgekleurd is, in 5-6 minuten.
Voeg de tomaten, kruiden,bouillonblok, citroensap en- schil , en de bonen toe en laat zonder deksel nog zo'n 10 minuten sudderen, totdat de bonen zacht zijn.


Roer de couscous luchtig om met een vork, en serveer met het kipmengsel!

Ik vond de couscous wat te zuur, dus een volgende keer iets minder citroen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten