vrijdag 3 september 2010
Gevuld brood met tomaten,kaas,basilicum en knoflook
Ik stuitte op een recept, wat me al direct aansprak, qua ingrediƫnten en uiterlijk. Ik las het op Baker's Banter, waar ook de stap voor stapfoto's te zien zijn.
Ik heb het originele recept iets aangepast, puur omdat ik geen knoflookpoeder in huis had.
In plaats van de poeder op het deeg, mengde ik de knoflook al door het deeg.
Voor 2 broden heb je nodig:
- 125 ml warm water
- 50 gram suiker
- 4 tl. gist
- 250 ml. lauwe melk
- 30 ml. olijfolie
- 2 grote eieren
- 2 tl. zout
- +/- 850 gram tarwebloem
- 1 1/2 tl knoflookpuree (of 3/4 tl knoflookpoeder)
- 15 gram basilicum, in stukjes geknipt of gesneden
- ongeveer 230-250 gram gedroogde tomaten op olie, in stukjes gehakt
- 125 gram geraspte kaas (ik gebruikte parmeggiano en belegen kaas)
- 1 1/2 tl. geperste knoflook
Werkwijze:
Maak een deeg van de bloem,suiker,eieren,olie,gist,melk,zout,knoflook,olie en water.
Kneed ongeveer in 10 minuten tot een soepel deeg.
Plaats het in een ingevette kom en laat afgedekt in 45 min- 1 uur rijzen tot dubbel volume.
Knip intussen de basilicum in reepjes, en hak de uitgelekte en drooggedepte tomaat in stukjes.
Sla het deeg dan door en verdeel het in 2 stukken.
Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 20 bij 55 cm.
Verdeel de helft van tomaatjes , basilicum en kaas over de deeglap.
Maak een rol vanaf de lange kant. Knijp de naad goed dicht en plaats de rol op een met bakpapier beklede bakplaat.
Knip met een schaar in ,ongeveer 2 cm diep, en laat aan beide kanten 1 cm vrij.
Neem de uiteinden en vorm de rol in een S-vorm.
Stop de uiteinden onder het midden van de S goed in, zodat het de vorm van een 8 krijgt.
Laat afgedekt op een warme plaats rijzen en in omvang verdubbelen.
Verwarm intussen de oven voor op 175 graden C en vorm het tweede brood.
Plaats het brood in de oven, bak 35- 40 minuten.
Dek het na 20 min af met folie,zodat het niet te bruin wordt.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Plaats dan het tweede brood in de oven.
Resultaat:een erg lekker brood, bijvoorbeeld bij een soepje.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ha Monique,
BeantwoordenVerwijderenWe hebben vanavond met z'n vijftienen gesmuld van je gevulde brood. Mijn dochter en schoonzoon hadden het gebakken. Het ziet er geweldig uit en smaakt heerlijk! Bedankt!
Namens familie en vrienden,
Petra de Joode,
Hilversum