zondag 30 januari 2011

Dadel-walnoot-pompoenmuffins

De pompoenpuree uit mijn vriezer wilde er graag uit en dus ging ik op zoek naar een geschikt receptje om het in te verwerken.
Omdat ik een doos verse dadels had staan en ook een zak ongepelde walnoten zo voorhanden had, werden het deze muffins.

Voor 12 muffins of 24 mini-muffins.

  • 2 eieren
  • 250 gram pompoenpuree
  • 115 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 150-175 gram dadels, ontpit en in stukjes gesneden ( heb zelf 1 cup gesneden gebruikt)
  • 60 gram walnoten, gehakt
  • 225 gram ongebleekte tarwebloem of patentbloem
  • 150 gram suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1/4 tl gemalen piment
  • 1/4 tl baksoda (zuiveringszout)
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/tl zout

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een muffinvorm in.

Roer de eieren, pompoen en de boter in een grote kom.Roer daar de dadels en walnoten bij.

Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel, piment, baksoda, nootmuskaat en zout in het pompoenmengsel.Gebruik een rubberen spatel en mix het bloemmengsel erdoor tot het geheel net voldoende vochtig is.

Verspreid het beslag in gelijke porties over de muffinvorm.

Bak de grote muffins in 20-25 min. gaar en bruin, de mini's in 18-20 minuten.Laat 15 minuten afkoelen in de vorm , haal ze uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster, of serveer warm.

Bron:Pumpkin, a super food for all 12 months of the year van DeeDee Stovel

Resultaat: lekkere muffins!